Tedavideki başarı oranı neredeyse %100’dür.

Kılcal Damar Çatlaması Nedir?

Kılcal damar çatlaması, bacaklarda oluşum gösterdiğinde varisin ilk aşaması olarak bilinir. Cildin yüzeyine yakın bölgede, kabarık olmayan ve dokunulduğunda hissedilmeyen kırmızı, yeşil veya mavi gibi çizgilerden meydana gelir. Çatlayan kılcal damar, örümcek ağına benzer bir görünümde bulunduğu bölgede dikkati çeker. Her yaşta insanda görülebilir. Tedavisi son derece kolaydır. Dış görünümü etkilediği için başta bayanlar olmak üzere birçok kişi de estetik kaygı yaratır.

Kılcal Damar Çatlaması Nedeni

Hassas deriye sahip olan kişilerde kılcal damar çatlaması olabilir. Genetik problemlerden dolayı da karşılaşılması olasıdır. Güneş ışınları ve radyasyona uzun süreli maruz kalmak kılcal damar çatlamasını tetikleyebilir. Kortizon içeren merhem ya da kremler nedeniyle kılcal damarlar çatlayabilir. Sürekli oturmak veya ayakta kalmak da kılcal damar çatlamasına neden olabilir.

Kılcal Damar Çatlağı Tedavisi

Varis kaynaklı kılcal damar çatlamalarının tedavisi basit ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilir. Lazer yöntemi ile tedavi edilebilir. Tedavideki başarı oranı neredeyse %100’dür.

Şişli’de bulunan varis kliniğimize ulaşarak Prof. Dr. Kürşat Bozkurt ile iletişime geçebilirsiniz. Kılcal varis tedavisi, kılcal damar çatlaması, kılcal damar tedavisi gibi rahatsızlıklarınız hakkında hızlıca çözüm bulabilirsiniz.

Yorum yapın