Erken tedavi son derece önem taşımaktadır.

Varis rahatsızlığından yakınan ve gündelik hayatları sıkıntıya giren birçok kişi için erken tedavi son derece önem taşımaktadır. Gerek tedavi sürecinde gerekse de rahatsızlığın yaşandığı süreçte dikkat edilmesi gereken püf noktaları varisin ilerlemesinin önüne geçmektedir.

Varisi Olanlar Ne Gibi Ayrıntılara Dikkat Etmelidir?

Hayatınızda hareketli olmayı felsefe edinin! İçerisinde yeteri kadar hareketi barındıran her türlü aktivite, varis rahatsızlığı yaşayanlar için rahatlatıcı olabilir. Bacakları zorlayacak hareketlerden elbette kaçınılması gerekir. Bizler, yüzme, yürüyüş ve bisiklet sürme gibi aktiviteleri öneriyoruz. Mutlaka deneyin.

Uzun süre ayakta kalmak ta sakıncalıdır. Dengeyi yakalayın. Oturduğunuz anlarda bacaklarınızı zaman zaman yukarıda tutun.

Giysi ve Ayakkabı Seçimlerinizde Dikkatli Olmalısınız

Bel bölgelerinizde baskıyı artıran pantolon, kemer ve külotlu çorap tarzındaki kıyafetleri hayatınızdan çıkarmaya bakın. Sizi sıkmayan ve kan dolaşımınızı engellemeyen seçenekleri tercih edin.

Ayaklar, rahatsızlığın yaşandığı temel bölgeler olduğu için önemlidir. Topuk detaylarına önemi çekiyoruz. Sürekli yüksek topukları tercih etmeniz sıkıntı yaratabilir. Her geçen gün farklı tabanlı ayakkabıları tercih edin. Vücuttaki kanın pompalanmasına olumlu yönde etki eder.

İyi Beslenin…

Bağ dokularınızı güçlendirecek gıdaları tüketin. Böylelikle varis oluşumunun önüne geçeceksiniz. Günde 2 litre su tüketiminin de altını önemle çizelim.

Sigara Varise de Zararlı!

Sigaranın yapısında bulunan ve damarları tahrip eden maddeler, kişiyi son derece risk altına sürükler. Uzak durmamız gerekiyor.

Soğuk Su ile Yapılan Etkili Bir Duş Varislere Fayda Sağlayacaktır

Yüzeyden yapılan soğuk su teması ile kanın kalbe iletimi daha kolay sağlanır. Bacaklarınız için küvetinizi özel olarak doldurabilirsiniz. Bacaklarınıza ayaklardan başlayarak soğuk su uygulaması da mutlaka yarar sağlayacaktır.

Egzersizlerle Kan Dolaşımınıza Katkıda Bulunun

Germe hareketleri yaparak bacaklarınızın daha da iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz. Masa başında çalışır durumdaysanız mutlaka gün içinde ofis içerisinde mini turlar halinde yürüyün. Otururken sürekli bacak bacak üstüne atmak bacak sağlığınız için sakıncalıdır. Fırsatını yakaladığınız her an bacakları yukarı kaldırmayı ihmal etmeyin.

Yorum yapın